BIB oktatás

Kurzusok

Zöld pénzügyek II - fenntartható finanszírozás

 • Banki, pénzügyi tanfolyamok

Miért tartjuk fontosnak?

A zöld szempontok megjelenése, illetve erősödése a banki, befektetési, biztosítói szolgáltatásokban a következő évek egyik legfőbb üzleti lehetősége, mely egyben a nemzetközi és hazai jogszabályok által is egyre explicitebben megkövetelt szabályozói elvárás is.
A klímabarát, környezetileg fenntartható gazdaságra való átállás az elkövetkezendő időszakban hazánkban is jelentős beruházási igénnyel jár. Az egyik bővülési kulcsterületet a megújuló erőművek finanszírozása jelenti, különösen a naperőművek terén, ahol már itthon is egy kibontakozóban lévő forradalomról beszélhetünk. Eközben egyre nő az igény a környezeti és egyéb társadalmi szempontokat figyelembe vevő vagyonkezelésre is, mely hamarosan szintén a szabályozások által is elvárt gyakorlat lesz.

A kurzus tartalma

A Zöld pénzügyek II - fenntartható finanszírozás c. képzés a Zöld pénzügyek c. tanfolyamra épülő, gyakorlatiasabb, specializáltabb és számos külső szakember bevonásával megvalósuló képzés. A képzés két külön blokkból (Megújuló energia finanszírozás, Vagyonkezelés) áll, melyek közül a résztvevők előzetes regisztrációval az érdeklődésüknek megfelelően választhatnak.
A kurzuson való részvételnek nem feltétele a Zöld pénzügyek c. tanfolyamon való részvétel, ám az okleveles Zöld Pénzügyek Szakértő képesítés csak a két kurzus együttes elvégzésével szerezhető.

Kinek ajánljuk?

 • Megújuló energiaprojektekkel foglalkozó szakembereknek
 • Vagyonkezelésben, alapkezelésben érdekelt szakértőknek
 • Compliance területen dolgozóknak
 • Kockázatkezelőknek
 • CSR-felelősöknek

A kurzus felépítése

Délelőtt valamennyi résztvevőt érintő közös előadásokra kerül sor, amelyet az egyéni érdeklődésnek megfelelő délutáni blokkok követnek. A délelőtti (közös) blokk felöleli a legfrissebb hazai és nemzetközi „zöld” követelmények és szabályozói elképzelések ismertetését, az energia- és emissziópiaci kilátások bemutatását valamint a nem-pénzügyi jelentések, közzétételek legfontosabb tényezőinek, várható trendjeinek gyakorlatorientált áttekintését.

A délutáni szekcióban a résztvevők két blokk között választhatnak. A Banki blokk résztvevői egyrészt a klímaváltozás banki portfoliókra gyakorolt hatásáról, annak stressz-teszt alapú modellezéséről kapcsolatban, másrészt pedig a megújuló energiaprojektek finanszírozásával kapcsolatban vehetnek részt gyakorlatorientált oktatáson. A Vagyonkezelés blokkban részletesen szó lesz az ESG szempontok integrálásáról a befektetési folyamatba, az eltérő megközelítések belföldi és külföldi gyakorlati példákon keresztül kerülnek bemutatásra.  Az ESG szempontrendszeren kívül újból hangsúlyos elem lesz az un. impact investing, vagyis a kimondottan pozitív környezeti hatású befektetések dinamikusan bővülő részpiaca.

ElőadókMegnyitott képzések és vizsgák

 • 2019. december 3.

  Jelentkezési határidő

  2019. november 26. 0:00


  Helyszínek és időpontok

  • 2019. december 3. -, Budapest Institute of Banking Zrt. 1013 Budapest Döbrentei utca 2. Google naptár

  A kurzus ára

  105.000 Ft + 27% ÁFA


További információkért keresse oktatásszervezőnket