BIB oktatás

Kurzusok

Korrekt követeléskezelés: így is lehet! - MÜK kreditpontos képzés

  • Online banki, pénzügyi kurzusok

MAGYAR ÜGYVÉDI KAMARA ÁLTAL NYILVÁNTARTÁSBA VETT KREDITPONTOS KÉPZÉS!
A KÉPZÉSSEL SZEREZHETŐ KREDITPONTOK SZÁMA: 6

 

MIÉRT TARTJUK FONTOSNAK 

 

Az elmúlt évek során felgyorsult a bankrendszer portfóliótisztítási folyamata, amelynek eredményeképp jelentős nem teljesítő állomány kezelését vették át pénzügyi vállalkozások, illetve pénzpiaci közvetítők. A követelések érvényesítése érdekében az adósokkal történő kapcsolatfelvételek száma is emelkedett, amelynek során a behajtó munkatársak magatartása a pénzügyi intézményrendszer működésébe vetett közbizalmat is befolyásolhatja. Az MNB a felügyelési tevékenysége során kiemelt figyelmet fordít a jogszabálykövető, tisztességes és együttműködő gyakorlatok elterjedéséhez a követeléskezelési tevékenység során. A felügyeleti és adatvédelmi elvárásoknak történő megfeleléshez a kurzus résztvevői megfelelő útravalót kapnak.


 

A KURZUS TARTALMA 

 

Képzési programunk biztosítja a követeléskezelési szektorban dolgozó szakemberek számára a behajtási tevékenységgel kapcsolatos általános, illetve adatvédelmi szabályozás részletesebb megismerését, valamint az ezen felüli felügyeleti elvárások elsajátítását. A kurzus résztvevői elméleti oktatáson és esettanulmányok feldolgozásán keresztül szerezhetnek széleskörű ismereteket a felmondott követelések kezelésére vonatkozó általános fogyasztóvédelmi elvek gyakorlati alkalmazásáról, az adósok megfelelő tájékoztatásáról, a kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás szabályairól, valamint az adósokkal történő megállapodással kapcsolatos felügyeleti elvárásokról. A kurzus hallgatói mindezek mellett a követelés behajtási tevékenységgel összefüggő jogszabályi rendelkezéseket.

 

A KURZUS CÉLJAI 

 

  • A követelés behajtó társaságok működésére vonatkozó előírások, ajánlások megismerése és gyakorlatba történő beépítésének támogatása.

  • A BIB Követelés behajtó szakértő oklevél megszerzése.

 

KINEK AJÁNLJUK A KURZUST 

 

A kurzus elsősorban a felmondott fogyasztói követelések (workout retail) kezelésével foglalkozó vagy foglalkozni kívánó, hitelintézetnél, illetve követeléskezelő cégnél dolgozó szakemberek számára ajánlott. A kurzuson a követeléskezelési tevékenységet felügyelő és irányító szakmai vezetők releváns tudást szerezhetnek, amely biztos alapot nyújt a jogszabályoknak és felügyeleti elvárásoknak megfelelő működés kialakításához. 
 

 

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

 

Modul 1: A követelés behajtási tevékenység jogszabályi környezete 

Modul 2: Adatvédelmi aspektusok a követeléskezelés során

Modul 3: MNB ajánlás, fogyasztóvédelmi elvárások példákon keresztüli bemutatása

 

 

A KURZUS IDŐTARTAMA

 

Egynapos képzés.

 

Tájékoztatjuk érdeklődőinket, hogy a Magyar Ügyvédi Kamara Oktatási és Akkreditációs Bizottsága a Korrekt követeléskezelés: így is lehet! c. képzést az ügyvédi tevékenységet folytatók továbbképzési kötelezettségéről szóló 18/2018. MÜK Szabályzat 5.3. fejezetében foglaltak alapján NY/95/2020. nyilvántartási számon nyilvántartásba vette.

A képzési eseményen való részvétellel 6 kreditpont szerezhető, amelyről a résztvevők számára a BIB hiteles igazolást állít ki.

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket