BIB oktatás

Kurzusok

Blockchain - Beyond cryptocurrencies: the many roles of blockchain in digital transformation - ONLINE

  • Banki, pénzügyi tanfolyamok

 

Kinek ajánljuk a kurzust?
 

Oktatásunkat elsődlegesen döntéshozók, stratégiai tervezést végző szakemberek és üzleti szakértők számára ajánljuk. Őket kurzusunk a blokklánc alapú elosztott főkönyvi technológiák (Distributed Ledger Technology, DLT) képességeinek, valamint bizonyított és kialakulóban lévő alkalmazási eseteinek olyan megértésével vértezi fel, mely képessé teszi őket annak kiértékelésére, hogy saját üzletmenetük és szektoruk szempontjából a DLT milyen potenciált hordozhat - és egyben milyen fő kockázatokat.

Emellett a koncepcionális alapok strukturált átadásával oktatásunk képes megalapozni a további, célzott tanulást vezető és rendszertervezést irányító informatikusoknak és műszaki szakembereknek.

A kurzus célja:
 

Oktatásunk a blokkláncokat és a DLT-t alapvetően a digitális transzformáció támogatásának és a létező üzletmenet “blokkláncosításának” (blockchainification) szemszögéből tárgyalja - a kriptopénzek és a teljesen nyílt blokklánc-hálózatok, bár ismertetésre kerülnek, nem kapnak hangsúlyt.

A kurzus alapját a blokkláncok által lehetővé tett alapvető innováció, az elosztott főkönyvek és az elosztott főkönyvi technológia (Distributed Ledger Technology, DLT) strukturált áttekintése adja. Bemutatjuk az elosztott főkönyvek meghatározó közös tulajdonságait, alapvető előnyeit és hátrányait, valamint a főbb kollaborációs mintákat.

Áttekintjük a jelenleg meghatározó technológiai platformokat és az “okos szerződések” szerepét és főbb típusait.

Központi üzenetünkként célzottan mutatjuk be a főbb, széles körben elismert, valamint kialakulóban lévő használati eset mintákat. Ezeket különböző szektorokból vett példákkal szemléltetjük - a fintechtől az iparon keresztül az egészségügyig és az energiáig, fő hangsúllyal a pénzügyi/biztosítási alkalmazásokon.

A kurzus tárgyalja az ötlettől a megvalósításig vezető út számos kulcsfontosságú aspektusát is: a konzorciumtervezést, a létező üzleti modellek átalakításának, “blokkláncosításának” tervezését, a jelenleg is létező üzleti folyamatok elosztott főkönyv alapú megvalósítását.

A résztvevők a szeminárium után döntéshozói szintű áttekintéssel rendelkeznek a blokklánc technológia képességeiről, bevezetésének üzleti és technológiai szempontjairól.

A kurzus felépítése
 

  • Blokklánc-megvalósítású elosztott főkönyvek: az alapok
  • Használati eset minták és példák
  • Meghatározó pénzügyi alkalmazások
  • “Blokkláncosítás” (blockchainification), üzleti folyamat alapú megoldások, integráció


Kurzus ára


289 000 HUF + ÁFA

 

ElőadókTovábbi információkért keresse oktatásszervezőnket